Na terenie Pałacu Łochów specjalnie na tą okazję zorganizowano pokonkursową wystawę sztuki nieprofesjonalnej „Szukamy Nikifora”, gdzie zaprezentowano nagrodzone prace. Konkurs ma na celu promocję sztuki naiwnej, która swoim emocjonalnym charakterem trafia w bezpośredni sposób do odbiorcy. Kilka prac pochodzących z poprzedniej edycji konkursu zostało zlicytowanych podczas aukcji wraz z obrazami twórców profesjonalnych autorstwa m.in. Jana Wołka czy Daniela Pieluchy.

Łącznie ze sprzedaży dzieł sztuki Fundacja uzyskała przychód ponad 24 000 złotych. Dodatkową atrakcją była Loteria Fantowa, której towarzyszyło andrzejkowe losowanie wróżb, a nagrodą główną był pobyt dla 2 osób w jednym z hoteli należących do Grupy Arche.

W ramach Andrzejek nie mogło zabraknąć tradycyjnego lania wosku. Zabawę tę poprowadził Roman Kuzelyak, na co dzień artysta ceramik. Goście chętnie odczytywali przyszłość z cienia bryły uformowanej z pszczelego wosku.