ul. Brzeska 134

PEKAO S.A.

kontakt@fundacjalenygrochowskiej.pl

Bale i Koncerty Charytatywne

Bale i Koncerty Charytatywne organizowane przez Fundację Leny Grochowskiej mają na celu pozyskanie funduszy na zakup i wyposażenie mieszkań dla repatriantów z Kazachstanu oraz innych potrzebujących osób.

Bale i Koncerty z uroczystym bankietem i aukcją obrazów odbywają się w czterech hotelach Grupy Arche:

• Pałacu Łochów
  • Pałacu Sieniawa
  • Hotelu Tobaco w Łodzi
  • Hotelu Puławska Residence w Warszawie.

Wielu Polaków z różnych przyczyn od nich niezależnych znalazło się poza granicami naszego kraju. Jedną z nich były przesiedlenia do Kazachstanu, które odbywały się w latach 1934-1936 oraz 1940-1941.

Kilkadziesiąt tysięcy naszych rodaków chce wrócić do swojej ojczyzny. Jednak nie jest łatwo porzucić dotychczasowe życie i zaczynać wszystko od nowa, bez domu i pracy. Państwo polskie dysponuje zbyt małymi środkami finansowymi na powrót repatriantów. Właśnie dlatego w kwietniu 2014 powstała Fundacja Leny Grochowskiej, aby pomagać ludziom zrobić pierwszy krok w powrocie do Polski, która jest ich prawdziwym domem.